USV

Prima conferință on-line organizată la USV

7 Mai 2020 - 8 Mai 2020     În perioada 7- 8 mai 2020, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează cea de-a XVI-a ediție a conferinței internaționale New Challenges and Opportunities for the Economy 4.0. FSEAP și-a propus să se adapteze condițiilor actuale generate de Coronavirus și să profite de oportunitatea de a trece de la dezbateri și metoda de prezentare orală la prezentarea la distanță, prin Video Meeting, într-o perioada în care majoritatea conferințelor din țară și străinătate au fost anulate sau amânate.
     Invitați  speciali pentru sesiunea plenară vor fi: Florina Pînzaru, decan al Facultății de Management, Școala Națională de Științe Politice, cu tema Management in the Digital Era: Challenges and Opportunities, Cristian Moroșan, absolvent al USV, în prezent profesor în domeniul Tehnologie informațională și inovare la Hilton College of Hotel & Restaurant Management, University of Houston (SUA), cu tema Digital Marketing and the New-normal Business: Opportunities and Challenges, și Miika Kajanus, de la Savonia University din Finlanda, alături de o echipă de cercetători, cu tema Corona Case. Challenges and Opportunities for Economy 4.0 in Suceava Region (vor fi prezentate rezultatele unui workshop cu același nume, desfășurat în mediul on-line, la USV, la care au participat cadre didactice și cercetători din Universitate, ONG-uri și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava).
     La conferință s-au înscris peste 115 participanți din țara și străinătate (cadre didactice, cercetători, doctoranzi, postdoctoranzi), cu 85 de lucrări ce vor fi dezbătute în sesiuni paralele.
     Din momentul izbucnirii crizei COVID-19 la nivel mondial, umanitatea luptă cu un inamic nevăzut. În acest context, îndemnul USV de a visa, de a crea și de a inova capătă noi valențe, iar comunitatea academică suceveană consideră că pot fi identificate metode pentru continuarea cercetării și pentru desfășurarea altor activități planificate, venind cu idei inovatoare, benefice pentru viitor.

     #HailaUSVînapoi