Proiect Erasmus pentru tinerii antreprenori (EYE)

Erasmus for Young Entrepreneurs
Proiect IMPACT
COS-EYE-2019-4-01 882195

 

Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori la Suceava prin proiectul

 

Universitatea Stefan cel Mare din Suceava este Punct Local de Contact in cadrul programului Erasmus pentru tinerii antreprenori pe care îl implementează de la 01 februarie 2020 pana in februarie 2023, in cadrul proiectului IMPACT (COS-EYE-2019-4-01/882195) finanțat de CE.

 

SPRIJIN PENTRU ANTREPRENORIAT!

 

Erasmus pentru tinerii antreprenori este un program de schimb transfrontalier al cărui scop este să ajute antreprenorii începători sau aspiranți să obțină competențele de care au nevoie pentru a administra sau dezvolta o întreprindere mică, lucrând alături de un antreprenor cu experiență din altă țară, pe o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni. Acest schimb contribuie la creșterea know-how-ului antreprenorilor și consolidează transferul de cunoștințe și expertiză la nivel transfrontalier.

 

URMEAZĂ-ȚI VISUL ȘI PRIVEȘTE MEREU ÎNAINTE!

 

Programul a demonstrat că are o influență pozitivă în ceea ce privește stimularea practicilor comerciale inovatoare, elaborarea de produse și servicii noi și extinderea pe piețe naționale noi. El a fost lansat în 2009 de Comisia Europeană, ca urmare a unei inițiative a Parlamentului European. Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori este una dintre componentele-cheie ale planului de acțiune „Antreprenoriat 2020”, care își propune să dea un nou impuls spiritului antreprenorial în Europa, să sprijine întreprinderile în etapele cruciale ale ciclului lor de viață și să le ajute să se dezvolte.

 

GÂNDEȘTE LOCAL, ACȚIONEAZĂ GLOBAL!

 

Erasmus pentru tinerii antreprenori promovează atitudinile antreprenoriale, sprijinindu-i pe cei care au ambiția de a-și începe propria afacere și ajutându-i pe antreprenorii cu experiență să își fructifice pe deplin potențialul în lumea globalizată de astăzi.

 

VENITURI MAI MARI DATORITĂ PROGRAMULUI!

 

90 % din antreprenorii noi (începători) participanți la program au dobândit cunoștințe despre piețele noi pe durata schimbului. Mai mult decât atât, 80 % dintre ei și-au creat contacte internaționale și și-au dezvoltat rețelele de afaceri. Unii și-au extins activitatea în alte țări. Colaborând cu parteneri din alte țări, aproape două treimi din antreprenorii-gazdă (65 %), mult peste media europeană, și-au extins operațiunile pe alte piețe naționale după încheierea programului, un sfert dintre ei orientându-se către țara de proveniență a celuilalt antreprenor implicat în schimb.

 

Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori (EYE) este gestionat de Universitatea Stefan cel Mare din Suceava care a fost selectata de Comisia Europeană ca partener in cadrul proiectului IMPACT pentru a susține antreprenorii din Romania pe perioada de implementare a proiectului, februarie 2020 – februarie 2023. Activitățile USV sunt coordonate la nivel european prin biroul de sprijin al programului.

 

Pentru a afla detalii despre program, consultați site-ul: www.erasmus-entrepreneurs.eu

 

Pentru înscrieri, luați legătura cu Ana-Maria Cozgarea, pe adresa proiectmanager1@usm.ro

 

OPORTUNITĂȚILE NU TREBUIE  LĂSATE SĂ TREACĂ!